28 november 2021

De beste VPN voor Android

2 min read

De gratis Android-VPN van Opera is fijn, maar wel wat beperkt. Je kunt bijvoorbeeld geen specifieke serverlocaties uitkiezen, maar alleen continenten kiezen. Wanneer je serieus met internetveiligheid bezig bent en meer veiligheid wil op je smartphone loont het daarom al snel om een betaalde VPN-dienst te namen. Bij deze aanbieders kun je kiezen uit meerdere servers, een speciale Android-app gebruiken om al je internetverkeer te versleutelen en hogere downloadsnelheden te halen.

ExpressVPN

ExpressVPN is al jaren een van de meest vertrouwde VPN-aanbieders, en dat is niet toevallig. Het is dan ook een van de meest gebruikte VPN services in Nederland. Naast de goede beveiliging heb je ook een onbeperkte bandbreedte en downloadsnelheid tot je beschikking. Bovendien heeft ExpressVPN 145 serverlocaties in 94 landen. Genoeg keuze dus. Verder gebruikt de aanbieder een speciaal trucje waardoor je VPN-verbindingen kunt gebruiken, zonder dat inlichtingendiensten doorhebben dat jouw internetverkeer versleuteld is. Zodoende is Express VPN bijvoorbeeld een populaire dienst in landen met strenge regimes, zoals HongKong. Tot slot is er een fijne Android-app beschikbaar. Kijk snel op de Express VPN review pagina om meer features te ontdekken.

SurfShark

Surfshark probeert zich vooral te onderscheiden door het bieden van een zo fijn mogelijke internetervaring. Een belangrijk onderdeel hiervan is Cleanweb. Deze dienst blokkeert automatisch advertenties, trackers, malware en phishingpogingen. Wel zo handig als je veilig wil internetten op je smartphone. Verder kun je Surfshark op zoveel mogelijk apparaten gebruiken als je zelf wil en is de Android-app strak vormgegeven. Ook fijn is de Whitelister, waarmee je specifieke apps en websites toestemming geeft om de VPN te omzeilen. Dit komt goed van pas tijdens het internetbankieren. Tot slot heeft Surfshark een camouflagemodus, zodat je internetprovider niet ziet dat je een VPN gebruikt.

Op de website https://goodvpnservice.com/ vind je meer informatie over de verschillende VPN diensten die er zijn.