28 november 2021

De voordelen van smart lockers voor jouw e-commerce

2 min read

De e-commerce verkopen in het eerste kwartaal van 2021 zijn met 67% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2020.

Dit versterkt dat de door de pandemie versnelde gewoonte om online te winkelen een realiteit is. En natuurlijk moeten bedrijven nog snellere leveringen aanbieden die de consument een positieve ervaring bezorgen.

Smart lockers bieden een nieuwe vorm van levering. Eenvoudig, handig, snel en met aantrekkelijke kosten. Leer over de voordelen.

Klanten halen hun aankopen op waar en wanneer zij dat willen

Smart lockers, geïnstalleerd op strategische plaatsen met een grote doorstroming, bieden gemak. Klanten kiezen immers het beste adres om producten af te halen en zelfs terug te sturen (omgekeerde logistiek).

Allemaal met dezelfde structuur van de grote spelers op de markt, die naast de traditionele middelen ook de mogelijkheid bieden om af te halen in fysieke winkels of distributiecentra.

Het gebruik van deze oplossing is ook zeer vereenvoudigd. In een paar stappen en met weinig menselijk contact wordt het product namelijk opgehaald via een wachtwoord dat wordt verstuurd op het moment dat het logistieke team de bestelling in de smart lockers plaatst.

De toekomst van de logistiek

Door klanten de mogelijkheid te bieden het product op een geschikt punt af te halen, wordt de kans kleiner dat zij het product niet in ontvangst nemen omdat het niet aanwezig is.

Dit is een aanzienlijk percentage als het gaat om de waarden die gemoeid zijn met de “last mile”, d.w.z. de laatste leveringsfase, waarmee meer dan 50% van het logistieke budget gemoeid is.

Dit betekent dat het mogelijk is om via smart lockers de klanten een nieuwe, meer flexibele en meer omvattende vorm van vrachtvervoer aan te bieden, en het maakt ook aantrekkelijkere vrachtprijzen mogelijk, wat belangrijk is voor de consument.

Bovendien is het mogelijk om het gedrag van de shopper in kaart te brengen via analytische rapporten. Met andere woorden, de besluitvorming kan worden gebaseerd op cijfers, waardoor het proces steeds efficiënter wordt.

Een nieuwe gebruikerservaring

Door smart locker oplossingen aan te bieden, beschikken consumenten nu over een nieuwe vracht optie die beantwoordt aan de belangrijkste verlangens van kopers: flexibiliteit, wendbaarheid en gemak.

Door een geconcentreerde logistiek zijn bedrijven in staat producten binnen 2 uur na aankoop beschikbaar te stellen en kan de klant de meest geschikte plaats kiezen om de koopwaar op te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *