28 november 2021

Hoe kies je een goede domeinnaam in 2020?

2 min read
website

Wie een website wilt maken heeft een domeinnaam nodig. Maar, hoe verzin je een goede domeinnaam? Het zal je niet verbazen dat dit een kritiek punt is. Sterker nog, hoe je jouw website en dus merk gaat noemen zal een grote impact hebben op jouw online business. Dus even in kort: wat is een domein precies ook al weer? Het is een beetje het adres van je huis, wanneer vrienden en familie je willen opzoeken. Dan gaan ze naar je adres toe. In termen van het internet is dat adres een domeinnaam of wel de URL van je site. Vandaar dat het belangrijk is om hier goed over na te denken. Want je wilt natuurlijk wel goed uitblinken in Google of door je bezoekers onthouden worden. 

website

Wat maakt een goede domeinnaam? 

1. De domeinnaam is kort. Denk bijvoorbeeld aan korte domeinen als Google en Yahoo voor inspiratie.

2. De domeinnaam is makkelijk te spellen. Je wilt niet weten hoe vaak men spellingsfouten maakt. 

3. Makkelijk te onthouden. Een domeinnaam met 4 woorden erin is natuurlijk moeilijker te onthouden die uit 1 woord bestaan. 

4. Het domein heeft een .NL extensie. Wil je in Nederland scoren dan heb je toch wel echt een .NL nodig. 

5. Logisch beschrijvend. Een naam als Vishengelsexperts.nl moet natuurlijk over vishengels gaan en niet over auto’s. 

website

Zijn domeinnamen eigenlijk duur om te registreren?

Nee. Dat is het antwoord dat je natuurlijk graag wilt horen. Maar de prijzen kunnen per hosting provider sterk uit elkaar liggen. Over het algemeen liggen de prijzen tussen de 5 en 15 euro per jaar voor een .NL domein. Ook zijn er website builders als JouwWeb die een gratis domeinnaam registeren aanbieden bij een pro pakket. Waardoor je dus het eerste jaar niks voor je domein betaalt.  

Conclusie 

Domeinnamen kunnen een belangrijke rol spelen bij het benoemen van jouw website, blog en zelfs complete online business. Neem hier dus zorgvuldig te tijd voor en verpest het niet door een te vage of specifieke domeinnaam te registreren. Het gaat erom dat je er jarenlang plezier van kunt hebben, en kan uitbouwen tot een groot merk als Google of Coolblue.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *