28 november 2021

Meer verkeer naar je website gewenst? Verbeter dan je SEO

2 min read
SEO optimalisatie

Beschik jij met je bedrijf in principe over een prachtige website? Is dit een site die goed functioneert op alle devices, met vlot geschreven teksten en met afbeeldingen waar je als bezoeker niet omheen kunt? Als je ondanks dit alles toch maar weinig bezoekers naar je website trekt, dan is dat waarschijnlijk ronduit frustrerend. Het is dan zaak uit te zoeken waar het misgaat op SEO-gebied. SEO staat voor Search Engine Optimazation: zoekmachineoptimalisatie dus. Of met andere woorden: het verbeteren van jouw positie in de zoekresultaten van Google. SEO optimalisatie is hoogstwaarschijnlijk voor jou de sleutel tot succes, of beter gezegd, tot meer bezoekers op je website. Er zijn allerlei trucs en technieken om dit te bewerkstelligen. Hieronder lees je over twee van de belangrijkste hiervan.

SEO optimalisatie

Los indexeringsproblemen snel op

Je kunt nog zo’n fraai ogende website hebben, als de techniek erachter niet in orde is, dan zal dit een verlaging van jouw Googlepositie tot gevolg hebben. Je moet het zo zien: Google moet in staat zijn je website volledig te kunnen ‘lezen’. Je kunt zelf gemakkelijk testen of dit zo is of niet. Is dit niet zo, dan is er sprake van indexeringsfouten. Wanneer dat het geval is, is het zaak deze problemen zo snel mogelijk op te lossen. Zet hiervoor de beste techneut in die je in dienst hebt of schakel een externe expert in.

SEO optimalisatie

Herschrijf je content

Het feit dat je prachtige verhalen en nuttige informatie op je website hebt, is nog geen garantie voor succes. Het belangrijkste is namelijk dat informatie tegemoetkomt aan wat (potentiële) bezoekers van jouw site willen lezen. De meest bekende manier om dit voor elkaar te krijgen is zoekwoordenonderzoek doen en je teksten (content) daarop aanpassen.