28 november 2021

Wat is een fanless pc en waarom zou je er eentje willen?

1 min read
ikbenstil-schatje-

Er zijn eindeloos veel soorten pc’s. De fanless pc is er slechts een van. Hieronder zie je hoeveel verschillende versies er zijn om uit te kiezen:

  • de fanless pc
  • workstation pc
  • industrial pc
  • all-in-one pc
  • laptops en laptop oplossingen

Zoals je ziet zijn er dus veel soorten pc’s. Welke er bij jou past? Dat hangt van je behoeften af. De fanless pc is echter razend populair tegenwoordig. Lees hier meer over deze bijzondere pc.

ikbenstil_fanless_workstation

Wat is een fanless pc?

De fanless pc heeft – zoals de titel al doet vermoeden – geen fan ofwel ventilator. Dat heeft veel voordelen. Een fanless pc of fanless workstation pc is daardoor veel zuiniger dan andere pc’s en dat is met name in het de industrie een absolute pré. Dat de fanless pc energiezuinig is werkt voor veel mensen bovendien als overtuigende factor. Je moet je eens voorstellen hoe duur het is om tien of zelfs honderden of duizenden pc’s te draaien elke dag. Een energiezuinige variant is dan absoluut een voordeel. 

ikbenstil-schatje-nummer

Topprestaties

Nu zul je wel denken: hoe sterk is zo’n pc dan eigenlijk? Nou, sterker dan je denkt. De fanless pc staat namelijk nog steeds bekend om zijn absolute topprestaties, met name als het om een maatwerk pc gaat. Het moederbord is bovendien voorzien van de meest geavanceerde hardware die je kunt krijgen. Dankzij het maatwerk kan de pc precies wat jij wil of nodig hebt voor je bedrijf, niet meer en niet minder.